Werken bij RIWO

Wij houden van korte informele communicatielijnen. Collegialiteit, klantgerichtheid, eerlijkheid en Twentse nuchterheid staan bij ons hoog in het vaandel! Iedere medewerker werkt zelfstandig aan projecttaken, samen zijn we in staat om complexe besturingsoplossingen in korte doorlooptijden te realiseren. Dat vraagt structuur, technische en organisatorische kennis en sociale vaardigheden. Er is regelmatig overleg met onze klanten.

De zorg voor kwaliteit en het nakomen van afspraken staan hierbij voorop! Ook overwerk hoort hier soms bij. Riwo-collegaĀ“s helpen elkaar, wisselen kennis uit en geven niet snel op. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en trainingen. We werken hard, maar er is ook regelmatig ruimte voor ontspanning.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING PERSOONLIJKE CASES

Bij ons werken aanpakkers die opdrachten net even anders aanvliegen. Die de klant voorop stellen, oplossingsgericht denken en zich richten op langetermijnrelaties. Zo maken wij het verschil.

Onze klanten zijn steeds meer aangewezen op slimme automatisering. Met doordachte oplossingen willen wij een toonaangevende speler in de industriƫle automatisering zijn en klanten ontzorgen door hen het besturing- of automatiseringsvraagstuk uit handen te nemen.

Dit vraagt veel van jou als collega. Natuurlijk groei je in een lerende omgeving waar kennis en ervaring wordt gedeeld, leren door te doen. Maar we investeren ook voortdurend in onszelf in de vorm van trainingen, opleidingen en cursussen. Wij geloven dat je als individu en als organisatie slechts succesvol kunt zijn als de combinatie van gedrag, kennis en vaardigheden klopt.Ā 

Opleidingen en cursussen

Voor het ontwikkelen van de kenniscomponent maken we gebruik van externe opleiders. Voorbeelden zijn o.a. scrum, NEN3140, machineveiligheid, NEN1010, fabricaat specifieke trainingen, Atex, CE, enz.

Deeltijdopleidingen

Wil je naast het leren ook gewoon (blijven) werken? Dan is een deeltijdopleiding BBL, HBO of WO ideaal voor jou. Hoewel Riwo de opleidingskosten draagt, vraagt een deeltijdopleiding om een enorme motivatie, organisatietalent en steun van je omgeving. Wij proberen om praktijkopdrachten aan te laten sluiten op jouw dagelijkse werkzaamheden, een hele verlichting om je te kunnen ontwikkelen en verbreden in de werkomgeving!

Interne trainingen

Voor het ontwikkelen van gedrag en vaardigheden biedt Riwo haar medewerkers diverse modulaire in company trainingen aan. De trainingen bestaan uit verschillende modules. Na de basis training vindt er een verdieping plaats (Advanced). Veel gevolgde trainingen zijn: Interne en externe klantgerichtheid, Communicatie, Klachtafhandeling, Situationeel leidinggeven en Project Management. De inhoud kan per modules flexibel op maat worden afgestemd op jouw persoonlijke loopbaanpad.

Het kennen van je eigen drijfveren en talenten is essentieel om de beste versie van jezelf te zijn. Iedereen heeft talenten en iedereen is uniek. Aan de hand van een persoonlijkheidsanalyse en drijfveren ontdekken we welke talenten je hebt. Door op basis van deze kennis jouw persoonlijke loopbaanpad uit te stippelen, zorgen we er samen voor dat jouw persoonlijke ambities in lijn zijn met die van Riwo. Vanuit intrinsieke gedrevenheid, passie en betrokkenheid is vervolgens voor jou geen berg te hoog!

Horizontale en verticale ontwikkeling en doorgroei stimulering

Medewerkers Constantijn en Rick zijn gestart als junior Engineer. Gepromoveerd in de functie van Engineer en na enkele jaren Engineer officieel gestart in de functie van project Engineer. In lijn met de persoonlijke ambities en op basis van concreet waarneembare kwaliteiten vervolgens gepromoveerd als projectleider en MT lid.

Individueel loopbaanpad

In de cyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken heeft medewerker Roy aangegeven door te willen groeien in de functie van leidinggevende van een nieuw op te starten afdeling. In zijn functie als Engineer was Roy oplossend, denkend en handelend in het belang van zowel de klant als Riwo. De geboden vrijheid in zijn functie als Engineer zag hij als een kans om de project Engineer te ontlasten. Een individueel loopbaanpad van 2 jaar is met Roy en zijn leidinggevende bepaald. Gefaseerd is taakverbreding, taakverruiming en taakdifferentiatie doorgevoerd. De officieuze status is omgezet in de officiƫle status als leidinggevende. Roy is op zijn individuele loopbaanpad intensief begeleid door een externe adviseur en zijn direct leidinggevende.

Training, coaching, intervisie en supervisie in de ontwikkeling van gedrag, kennis en vaardigheden

Medewerker Dennis beschikt over de expertise van een uitstekende Engineer. Zijn introverte karakter belet hem zijn kennis en innovatieve oplossingen om te zetten in advies. Een individueel trainings- en coachingstraject is met Dennis en zijn leidinggevende in kaart gebracht en uitgerold in samenwerking met een externe adviseur. De speerpunten van het traject zijn assertiviteit, gesprekstechnieken, communicatieve vaardigheden. Dennis is meer zichtbaar en bepalend in de relatie met de klant, zijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ook weet hij zijn standpunten beter verkocht te krijgen. Zowel in de interne als externe klantrelatie.

Vacatures

Wij zijn continue op zoek naar gemotiveerde en talentvolle medewerkers. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan? Schroom dan niet met het sturen van een specifieke open sollicitatie!

Na het ontvangen van jouw sollicitatie nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Vaak vragen we dan om een online persoonlijkheidsanalyse in te vullen. De uitslag wordt door ons ingezet om tot een evenwichtig personeelsbestand te komen en is niet doorslaggevend! Tijdens het tweede gesprek wordt de uitslag met je besproken.

Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.

Applicatie Engineer
Ben jij die ambitieuze collega die enthousiast wordt van het ontwikkelen van moderne applicatie software?
Embedded Software Engineer
Word jij enthousiast van software ontwikkeling voor mobiele besturingen en onze OEM producten?
Software Engineer
Wil jij bezig met de hele levenscyclus van software, dus van ontwerp tot in bedrijf name en nazorg?

Innovatief

Door samen te werken met collega-bedrijven, overheid, kennisinstellingen en te experimenteren met nieuwe technologie volgen wij de internationale en dominante trend van de digitalisering, ofwel Smart Industry. Hierbij worden machines (en fabricage processen) met elkaar verbonden en slim aangestuurd. Deze technologische ontwikkeling gaat in een razend tempo en vergt voortdurend aanpassingen van producten en oplossingen. Voorop lopen in bijvoorbeeld digitalisering, robotica of AI vinden wij belangrijk. Door samen te werken komen wij tot nieuwe inzichten en ideeƫn, het is cruciaal voor ons succes.

Samenwerking Saxion

AGV staat voor Automatisch Geleide Voertuigen. Voor het automatisch aansturen van voertuigen bestaat er bij Riwo al veel ervaring in verschillende branches. Om het huidige AGV concept verder door te ontwikkelen, eenvoudiger bedienbaar, modulair, slimmer en veiliger te maken, werken wij intensief samen met de onderzoeksgroep Mechatronica van de academie voor Life Science, Engineering & Design van de Saxion, University of Applied Sciences.

Door technologische kennis en ervaring van onderzoekers en docenten te combineren met domeinkennis en de industriƫle competenties van Riwo brengen we gezamenlijk actuele technologie naar de markt en kunnen studenten zich ontwikkelen door mee te werken aan ons innovatieve AGV platform.

T-Valley

T-Valley is een samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen, overheden en bedrijven op het gebied van mechatronica. De aanstichter Dirk Bekke is lector Mechatronica bij hogeschool Saxion. Naast mechatronisch onderwijs en profilering van de high-tech industrie in Oost-Nederland vindt er kennisuitwisseling plaats over concrete projecten rond robotica en smart industry.

T-Valley wil de overgang van studenten en kennis van de kennisinstellingen naar bedrijven vloeiend laten verlopen en biedt ook actieve kennisdeling en kennisontwikkeling in toepassingsgericht onderzoek. Het gaat om kennis halen Ć©n brengen.

Met onze kennis, ervaring en financiƫle bijdrage willen wij als partner van T-Valley helpen bij het inrichten van het onderwijs voor hightechbedrijven.

Ā 

Stage- en afstudeerplekken

Er is voortdurend ruimte voor stagiaires en afstudeerders. Creativiteit, vrijheid en initiatief zijn daarbij de kernwoorden. Als onderdeel van onze innovatieve projecten en producten maak jij het verschil met een uitdagende stageopdracht. Wij zoeken ondernemende jongens en meiden die graag werk maken van hun ontwikkeling en waardevolle praktijkervaring willen opdoen. Op alle niveaus, van vmbo tot universiteit. Uiteraard kun je rekenen op goede begeleiding. En misschien maak je na je stage wel kans op een vaste baan!

Mocht Ć©Ć©n van de volgende projecten jou nieuwsgierig maken, mail ons en we nemen contact met je op:

Ā 

Locatie logging en visualisatie

Mobiele systemen zijn voorzien van GPS. Om onze klanten inzicht te geven in de huidige en historische locatie is de wens om deze gegevens in de Cloud beschikbaar te maken. Door middel van kaart integratie willen we dit gebruiksvriendelijk en overzichtelijk maken voor onze gebruikers. Een vervolgstap zou zijn om dit te koppelen met bestaande fleet management systemen.

Ā 

Lokale webinterface

Om te zorgen voor een moderne gebruikersinterface voor onze embedded devices willen we een webbased interface ontwikkelen. Deze zal moeten integreren binnen ons bestaande Rimote platform, maar dient wel rekening te houden met de beperkte resources.

Ā 

Sensor fusion

Door onze modulaire AGV bouwstenen als legoblokjes te combineren realiseren we kostenefficiĆ«nte maatwerkoplossingen in verschillende branches. En door deze bouwstenen voortdurend door te ontwikkelen blijven we voldoen aan moderne verwachtingen. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van slimme algoritmes en het combineren van meerdere sensoren om AGVā€™s intelligenter en omgevingsbewuster te maken.

Ā 

Applicatie deployment and provisioning

Het Rimote platform bestaat uit een collectie applicaties met verschillende toepassing gebieden. Het beheren van deze applicaties geeft een uitdaging. Om dit beheersbaar te maken willen we het uitrollen, updaten en configureren van deze applicaties centraal vanuit de Cloud te kunnen managen. Daarbij dient rekening gehouden te worden met onder andere verschillende OS`en, configuratie sets, release management en autorisatie.

Ā 

Dashboard uitbreiding

In onze Cloud verzamelen we allerlei informatie van klant systemen. Deze informatie is beschikbaar voor representatie en analyse. Naast ons bestaande dashboard willen wij de visualisaties uitbreiden om onze klanten verder inzicht te bieden. Deze uitbreiding zal o.a. bestaan uit verschillende grafische weergaves zoals KPI indicatoren, pie-charts en event gebaseerde informatie.

Ā 

Pick & place en Artificiƫle Intelligentie

Het oppakken van potten en trays met planten moet nauwkeurig gebeuren en geen enkel product is hetzelfde. Om handmatige werkzaamheden te reduceren en de kwaliteit van werkzaamheden te verbeteren maken we gebruik van Artificiƫle Intelligentie in een state of the art combinatie van hard- en software waarbij autonomie en zelflerendheid kernwoorden zijn.

Ā 

AGV Stuurgeometrieƫn

Jij gaat ervoor zorgen dat de vier aandrijfwielen van een Automatisch Geleid Voertuig volledig elektronisch worden geregeld. Door per wiel individuele omtreksnelheden, koppels en stuurhoeken te sturen zijn geen mechanische stuurstangen meer benodigd. Er ontstaat dan een uiterst flexibel concept waarbij de stuurgeometrieƫn voortaan elektronisch gestuurd worden. Voorbeelden zijn o.a. ackerman, vierwiel parallel sturing, vierwiel tegensturing en dwars op de rijrichting rijden.