Werken bij RIWO

Wij houden van korte informele communicatielijnen. Collegialiteit, klantgerichtheid, eerlijkheid en Twentse nuchterheid staan bij ons hoog in het vaandel! Iedere medewerker werkt zelfstandig aan projecttaken, samen zijn we in staat om complexe besturingsoplossingen in korte doorlooptijden te realiseren. Dat vraagt structuur, technische en organisatorische kennis en sociale vaardigheden. Er is regelmatig overleg met onze klanten.

De zorg voor kwaliteit en het nakomen van afspraken staan hierbij voorop! Ook overwerk hoort hier soms bij. Riwo-collegaĀ“s helpen elkaar, wisselen kennis uit en geven niet snel op. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en trainingen. We werken hard, maar er is ook regelmatig ruimte voor ontspanning.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING PERSOONLIJKE CASES

Bij ons werken aanpakkers die opdrachten net even anders aanvliegen. Die de klant voorop stellen, oplossingsgericht denken en zich richten op langetermijnrelaties. Zo maken wij het verschil.

Onze klanten zijn steeds meer aangewezen op slimme automatisering. Met doordachte oplossingen willen wij een toonaangevende speler in de industriƫle automatisering zijn en klanten ontzorgen door hen het besturing- of automatiseringsvraagstuk uit handen te nemen.

Dit vraagt veel van jou als collega. Natuurlijk groei je in een lerende omgeving waar kennis en ervaring wordt gedeeld, leren door te doen. Maar we investeren ook voortdurend in onszelf in de vorm van trainingen, opleidingen en cursussen. Wij geloven dat je als individu en als organisatie slechts succesvol kunt zijn als de combinatie van gedrag, kennis en vaardigheden klopt.Ā 

Opleidingen en cursussen

Voor het ontwikkelen van de kenniscomponent maken we gebruik van externe opleiders. Voorbeelden zijn o.a. scrum, NEN3140, machineveiligheid, NEN1010, fabricaat specifieke trainingen, Atex, CE, enz.

Deeltijdopleidingen

Wil je naast het leren ook gewoon (blijven) werken? Dan is een deeltijdopleiding BBL, HBO of WO ideaal voor jou. Hoewel Riwo de opleidingskosten draagt, vraagt een deeltijdopleiding om een enorme motivatie, organisatietalent en steun van je omgeving. Wij proberen om praktijkopdrachten aan te laten sluiten op jouw dagelijkse werkzaamheden, een hele verlichting om je te kunnen ontwikkelen en verbreden in de werkomgeving!

Interne trainingen

Voor het ontwikkelen van gedrag en vaardigheden biedt Riwo haar medewerkers diverse modulaire in company trainingen aan. De trainingen bestaan uit verschillende modules. Na de basis training vindt er een verdieping plaats (Advanced). Veel gevolgde trainingen zijn: Interne en externe klantgerichtheid, Communicatie, Klachtafhandeling, Situationeel leidinggeven en Project Management. De inhoud kan per modules flexibel op maat worden afgestemd op jouw persoonlijke loopbaanpad.

Het kennen van je eigen drijfveren en talenten is essentieel om de beste versie van jezelf te zijn. Iedereen heeft talenten en iedereen is uniek. Aan de hand van een persoonlijkheidsanalyse en drijfveren ontdekken we welke talenten je hebt. Door op basis van deze kennis jouw persoonlijke loopbaanpad uit te stippelen, zorgen we er samen voor dat jouw persoonlijke ambities in lijn zijn met die van Riwo. Vanuit intrinsieke gedrevenheid, passie en betrokkenheid is vervolgens voor jou geen berg te hoog!

Horizontale en verticale ontwikkeling en doorgroei stimulering

Medewerkers Constantijn en Rick zijn gestart als junior Engineer. Gepromoveerd in de functie van Engineer en na enkele jaren Engineer officieel gestart in de functie van project Engineer. In lijn met de persoonlijke ambities en op basis van concreet waarneembare kwaliteiten vervolgens gepromoveerd als projectleider en MT lid.

Individueel loopbaanpad

In de cyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken heeft medewerker Roy aangegeven door te willen groeien in de functie van leidinggevende van een nieuw op te starten afdeling. In zijn functie als Engineer was Roy oplossend, denkend en handelend in het belang van zowel de klant als Riwo. De geboden vrijheid in zijn functie als Engineer zag hij als een kans om de project Engineer te ontlasten. Een individueel loopbaanpad van 2 jaar is met Roy en zijn leidinggevende bepaald. Gefaseerd is taakverbreding, taakverruiming en taakdifferentiatie doorgevoerd. De officieuze status is omgezet in de officiƫle status als leidinggevende. Roy is op zijn individuele loopbaanpad intensief begeleid door een externe adviseur en zijn direct leidinggevende.

Training, coaching, intervisie en supervisie in de ontwikkeling van gedrag, kennis en vaardigheden

Medewerker Dennis beschikt over de expertise van een uitstekende Engineer. Zijn introverte karakter belet hem zijn kennis en innovatieve oplossingen om te zetten in advies. Een individueel trainings- en coachingstraject is met Dennis en zijn leidinggevende in kaart gebracht en uitgerold in samenwerking met een externe adviseur. De speerpunten van het traject zijn assertiviteit, gesprekstechnieken, communicatieve vaardigheden. Dennis is meer zichtbaar en bepalend in de relatie met de klant, zijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ook weet hij zijn standpunten beter verkocht te krijgen. Zowel in de interne als externe klantrelatie.

Vacatures

Wij zijn continue op zoek naar gemotiveerde en talentvolle medewerkers. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan? Schroom dan niet met het sturen van een specifieke open sollicitatie!

Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.

Applicatie Engineer
Ben jij die ambitieuze collega die enthousiast wordt van het ontwikkelen van moderne applicatie software?
Embedded Software Engineer
Word jij enthousiast van software ontwikkeling voor mobiele besturingen en onze OEM producten?
Hardware Engineer
Jij weet alles van industriële hardware en bent gek op het ontwerpen van elektrotechnische installaties!
Software Engineer
Wil jij bezig met de hele levenscyclus van software, dus van ontwerp tot in bedrijf name en nazorg?
Teamleider hardware engineering
Ben jij die gedreven vakidioot die graag de kar wil trekken op onze afdeling hardware engineering?

Innovatief

Door samen te werken met collega-bedrijven, overheid, kennisinstellingen en te experimenteren met nieuwe technologie volgen wij de internationale en dominante trend van de digitalisering, ofwel Smart Industry. Hierbij worden machines (en fabricage processen) met elkaar verbonden en slim aangestuurd. Deze technologische ontwikkeling gaat in een razend tempo en vergt voortdurend aanpassingen van producten en oplossingen. Voorop lopen in de digitalisering van de industriƫle automatisering vinden wij belangrijk. Door samen te werken komen wij tot nieuwe inzichten en ideeƫn, het is cruciaal voor ons succes.

Samenwerking Saxion

AGV staat voor Automatisch Geleide Voertuigen. Voor het automatisch aansturen van voertuigen bestaat er bij Riwo al veel ervaring in verschillende branches. Om het huidige AGV concept verder door te ontwikkelen, eenvoudiger bedienbaar, modulair, slimmer en veiliger te maken, werken wij intensief samen met de onderzoeksgroep Mechatronica van de academie voor Life Science, Engineering & Design van de Saxion, University of Applied Sciences.

Door technologische kennis en ervaring van onderzoekers en docenten te combineren met domeinkennis en de industriƫle competenties van Riwo brengen we gezamenlijk actuele technologie naar de markt en kunnen studenten zich ontwikkelen door mee te werken aan ons innovatieve AGV platform.

Samenwerking UT

Hoe mooi zou het zijn als onderhoud aan machines voorspelbaar, en precies dan zou kunnen worden uitgevoerd op het moment dat daar technisch ook daadwerkelijk, feitelijk aanleiding toe is? ā€œCondition Based Maintenanceā€ (CBM) kan deze belofte invullen. Om deze innovatie te realiseren bundelen Tumakon, Trioliet en Riwo hun krachten. Tumakonā€™s expertise op het gebied van SMART Maintenance, machine-decompositie en FMEA wordt gecombineerd met het internationale netwerk en ervaring van Trioliet en onze expertise op het gebied van besturingsoplossingen en smart industry. Daarbij wordt tevens de kennis die op de Universiteit Twente is opgebouwd in de onderzoeksgroep ā€œDynamics Based Maintenanceā€ ten aanzien van modelleren en algoritmiek ontsloten.

Het resultaat is vernieuwend, Condition Based Maintenance op universele wijze beschikbaar en bereikbaar maken voor het MKB en de kleinere industrie: smart industry, smart maintenance.

Ā 

Stage- en afstudeerplekken

Er is voortdurend ruimte voor stagiaires en afstudeerders. Creativiteit, vrijheid en initiatief zijn daarbij de kernwoorden. Als onderdeel van onze innovatieve projecten en producten maak jij het verschil met een uitdagende stageopdracht. Wij zoeken ondernemende jongens en meiden die graag werk maken van hun ontwikkeling en waardevolle praktijkervaring willen opdoen. Op alle niveaus, van vmbo tot universiteit. Uiteraard kun je rekenen op goede begeleiding. En misschien maak je na je stage wel kans op een vaste baan! Schrijf of mail ons en we nemen contact met je op.

Zaterdag- en vakantiebanen

De jeugd heeft de toekomst. Daarom is er bij ons volop aandacht voor techneuten in de dop. Jongeren die naast hun opleiding een bijbaan in de techniek zoeken, bieden wij de mogelijkheid om bij ons te komen werken op zaterdagen en in vakanties.

WILT U MEER WETEN?

Benieuwd naar welke maatoplossingen wij voor u kunnen inzetten? Wij staan u graag te woord.

Contact opnemen